el-GRen-US
Language
Search
× Search
image

NEWS

DDSkills Conference Read more

DDSkills Conference

6/21/2022 10:00 AM

The DDSkills Project consortium is pleased to invite you to the upcoming Conference, organised by Fondazione Santa Lucia in cooperation with all the DDSkills partners. The DDSkills Midterm Online Conference will explore best practices on teaching the use of Assistive Technology, as well as the main features of the curriculum and toolkit that the project designed to boost the skills of caregivers. During the Conference, the DDSkills partners will also present the DDSkills project and its latest developments and provide an overview on the Assistive Technology tools, such as the Brain Computer Interface, to better support persons with disabilities. 

Ενημερωτικό σεμινάριο: Σεξουαλική Παρενόχληση/ Κακοποίηση Ατόμων με Νοητική Αναπηρία Read more

Ενημερωτικό σεμινάριο: Σεξουαλική Παρενόχληση/ Κακοποίηση Ατόμων με Νοητική Αναπηρία

6/6/2022 9:00 AM - 3:00 PM

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι», στο πλαίσιο του έργου «SOMA- Στοπ _ μου Ανήκει» υλοποιεί Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:
Σεξουαλική Παρενόχληση/ Κακοποίηση Ατόμων με Νοητική Αναπηρία
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Κοινωνικούς Λειτουργούς των Υπηρεσιών των Δήμων

Πρώιμη Παρέμβαση - Μία Νέα Υπηρεσία Read more

Πρώιμη Παρέμβαση - Μία Νέα Υπηρεσία

Το Εργαστήρι στο πλαίσιο της επέκτασης των προσφερόμενων υπηρεσιών του και  υλοποίησης ενός από τους στόχους του,-διαβλέποντας την επιλογή της πολιτείας για την έγκαιρη διάγνωση και ουσιαστική παρέμβαση-, διαμορφώνει την υπηρεσία πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές 0-6 ετών καθώς και της συμβουλευτικής σε επίπεδο οικογένειας.

GreenNet: Πιλοτική κατάρτιση 10 ωφελούμενών μας με βάση το επαγγελματικό περίγραμμα του "Βοηθού Κηπουρού" Read more

GreenNet: Πιλοτική κατάρτιση 10 ωφελούμενών μας με βάση το επαγγελματικό περίγραμμα του "Βοηθού Κηπουρού"

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων) "GreenNet: Assistant Gardener Curriculum for people with Intellectual Disabilities" ξεκίνησε στο Εργαστήρι η πιλοτική κατάρτιση δέκα ωφελούμενών μας με βάση το επαγγελματικό περίγραμμα του "Βοηθού Κηπουρού" που έχει αναπτύξει η κοινοπραξία.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΙΛΟΥΝ…ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΑΝΘΙΖΟΥΝ Read more

ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΜΙΛΟΥΝ…ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΑΝΘΙΖΟΥΝ

4/27/2022 10:00 AM - 5/15/2022 10:00 PM

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει με τη σημαντική στήριξη των Ροταριανών Ομίλων Κηφισιάς –Πολιτείας και Αθήναι Λυκαβηττός στην 68η Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 27 Απριλίου έως 15 Μάϊου 2022 από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος». 

«Στοπ _ μου Ανήκει» Read more

«Στοπ _ μου Ανήκει»

Η επιστημονική ομάδα του έργου SOMA: «Στοπ _ μου Ανήκει», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και εταίρους το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» και το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος», έχει ολοκληρώσει την Μελέτη Καλών Πρακτικών, τις Ομάδες Εστίασης ενώ έχει επίσης διαμορφώσει το Ενημερωτικό Έντυπο του έργου.

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Read more

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Τη Πέμπτη 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου το πρώτο μετά τις αρχαιρεσίες Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Α.μεΑ. σε Υποστηριζόμενη Διαβίωση ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ για τη συγκρότηση σε σώμα. Η σύνθεση του νέου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  είναι:

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.μεΑ «Το Εργαστήρι» Read more

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.μεΑ «Το Εργαστήρι»

Με πολλή χαρά πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.μεΑ «Το Εργαστήρι», την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021. Στη χριστουγεννιάτικη μας εκδήλωση μάς τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε., η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

«Building Europe All Together (BEAT)» - Erasmus+ ΚΑ1 Read more

«Building Europe All Together (BEAT)» - Erasmus+ ΚΑ1

Στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο «Building Europe All Together (BEAT)», η κοινοπραξία του έργου που αποτελείται από 4 ελληνικούς φορείς πήρε μέρος σε πενθήμερη εκπαίδευση στο πνεύμα της ανταλλαγής καλών πρακτικών με άλλους φορείς από πολλές χώρες.

RSS
135678910Last
Back To Top