el-GRen-US
Language
Search
× Search
image

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

image

Σχετικά με εμάς

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1978, με σκοπό να βοηθήσει στην κοινωνική ένταξη και τη γενικότερη ευημερία των ενηλίκων με νοητική αναπηρία.

Όραμά μας είναι η ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινότητα με αίσθημα ασφάλειας και ελέγχου της ίδιας τους της ζωής.

Οι δραστηριότητές μας στοχεύουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τα άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους. Καθώς και ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και κοινωνική ένταξη, υποστήριξη για την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και ταυτότητας, εκπαίδευση, διατήρηση της οικογενειακής δομής και σχέσεων και ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης.


Η Ιστορία μας

Ο Σύλλογος μας ιδρύεται το 1978 από γονείς ατόμων με νοητική αναπηρία. Δεδομένου ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε στη χώρα μας καμία μέριμνα για τα ενήλικα άτομα με νοητική αναπηρία πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου ήταν η δημιουργία ενός κατάλληλου πλαισίου όπου θα συνεχίζουν να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες για αυτούς υπηρεσίες. Η μαχητικότητα του 9-μελούς Δ.Σ. που απαρτίζεται από γονείς – δικαστικούς συμπαραστάτες και φίλους του Συλλόγου ενέπνευσε και συγκίνησε πολυάριθμους συνανθρώπους μας. Έτσι ένα μικρό Κέντρο 25 ατόμων έχει μετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο δυναμικό Οργανισμό που προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες μεριμνώντας καθημερινά για 100 περίπου ωφελούμενους με νοητική αναπηρία και φροντίζοντας σταθερά για τα δικαιώματά τους.

Το Κέντρο έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί χρηματοδοτούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που σκοπό έχουν την ενίσχυση των εργασιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων των ατόμων με νοητική αναπηρία και τη διευκόλυνση της κοινωνικής τους ένταξης.

Σήμερα ο Σύλλογος έχει περίπου 350 τακτικά μέλη και αρκετά μη τακτικά η συνδεδεμένα μέλη. Διοικείται από εννεαμελές (9-μελές) Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται αποκλειστικά από γονείς νοητικά υστερούντων ατόμων.

image

Σημαντικές Ημερομηνίες

Ίδρυση νέων Σ.Υ.Δ.
2012

Ίδρυση νέων Σ.Υ.Δ.

Ιδρύονται νέες Σ.Υ.Δ. οι οποίες φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό ατόμων.

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα!
2006

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα!

Η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης τίθεται σε λειτουργία.

Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Κέντρου στα Άνω Λιόσια
2003

Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Κέντρου στα Άνω Λιόσια

Επίτευγμα για το φορέα μας είναι η απόκτηση ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων στα Άνω Λιόσια. Καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή της ιδιόκτητης στέγης μας έπαιξε η σημαντική δωρεά του Ιδρύματος "Λίλιαν Βουδούρη" και η σημαντική οικονομική, αλλά και ηθική στήριξη του Δήμου των Άνω Λιοσίων.

Ιδρύεται το Κέντρο Απασχόλησης ΑμεΑ "Το Εργαστήρι"
1984

Ιδρύεται το Κέντρο Απασχόλησης ΑμεΑ "Το Εργαστήρι"

Στόχος είναι η δια βίου μάθηση και η επαγγελματική κατάρτιση με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική ένταξή των ωφελούμενων στην ελεύθερη αγορά και την επαγγελματική απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών συνοδευτικών υπηρεσιών, ψυχοκοινωνικού, ιατρικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 

Ιδρύεται ο Σύλλογος Γονέων
1978

Ιδρύεται ο Σύλλογος Γονέων

Γονείς που έχουν παιδιά με νοητική αναπηρία ενώνουν τι δυνάμεις και ιδρύουν το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε άτομα με νοητική αναπηρία.

RSS

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζεται από εννέα (9) μέλη και αποτελείται από γονείς, κηδεμόνες και φίλους Ατόμων με Νοητική Αναπηρία. Το ΔΣ εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου. Τα μέλη του ΔΣ, έχουν τριετή θητεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει δύο φορές τον μήνα, οπότε και καθοδήγει και εγκρίνει τη στρατηγική του Συλλόγου, το σχέδιο δραστηριοτήτων και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό, και ελέγχει τον ρυθμό υλοποίησής τους. Το ΔΣ επίσης αξιολογεί συνολικά την απόδοση του Συλλόγου, την απόδοση των Διευθυντικών Στελεχών και ελέγχει την επίδοση των επιμέρους τμημάτων και την ορθή λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Επιπλέον, τα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν ενεργή δράση στην καθημερινή λειτουργία του Οργανισμού, προσφέροντας την εμπειρία τους στην επίτευξη των στόχων του Συλλόγου για πλήρη στέγαση, συμμετοχή και ένταξη των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου υποστηρίζεται από τρεις επιτροπές, την Εκτελεστική Επιτροπή, την Επιτροπή Οικονομικών και την Επιστημονική Επιτροπή.

Η λειτουργία και οι αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου προσδιορίζονται από το καταστατικό του Συλλόγου.

image

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου.

Μαρία Τουρκοχωρίτη 
image

Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου.

Νικόλαος Μανιάτης

Γενική Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου.

Όλγα Θεοδωράτου

Ειδικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου.

Θεοφάνης Κατσάνος
image

Ταμίας Διοικητικού Συμβουλίου.

Κωνσταντίνος Κουτρουμανίδης
image

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

Μαρία Καπατσώρη

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

Δήμητρα Ξενάκη

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.

Ευγενία Κουτλή (Μπρέμπου)
image

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δημήτριος Σκουτέρης
100

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

5

ΣΤΕΓΕΣ

500+

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

120

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Back To Top