el-GRen-US
Language
Search
× Search
image

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Γενικά

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε, ξεκινήστε αφιερώνοντάς μας λίγο από το προσωπικό σας χρόνο.

Όλοι μας, καλούμαστε στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθένα μας να δράσουμε συλλογικά με γνώμονα την αλληλεγγύη για να δώσουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, της ψυχής μας και της σκέψης μας προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

Λίγος από το χρόνο σας είναι αρκετός για να εξοικειώσετε την οικογένειά σας, τον περίγυρο σας ακόμα και το ευρύτερο περιβάλλον με τις ικανότητες, αλλά και τις δυνατότητες των ατόμων με νοητική αναπηρία. 

Ο ρόλος σας είναι καθοριστικός, ώστε να ευαισθητοποιοήσουμε την ελληνική κοινωνία στο σημείο που θα αναγνωρίσει το δικαίωμα συμμετοχής στη ζωή, στα άτομα με νοητική αναπηρία και θα καλλιεργήσει τις συνθήκες συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή του τόπου, ως ισότιμα μέλη.


image

Επίσκεψη Γνωριμίας στο Κέντρο

Αν δεν είστε σίγουροι για το αν και πως θα θέλατε να βοηθήσετε την προσπάθειά μας ή και δίχως συγκεκριμένο λόγο, θα σας προτείναμε μια επίσκεψη στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου «Το Εργαστήρι». Θα είναι χαρά μας να σας ξεναγήσουμε στις δημιουργίες των ωφελούμενων και στους χώρους απασχόλησης του Κέντρου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους ίδιους σε ένα περιβάλλον που, προς έκπληξη των περισσότερων επισκεπτών, αποπνέει δημιουργικότητα, χαρά και αισιοδοξία. Η μικρή κοινωνία των 100 ωφελούμενων του Κέντρου υπενθυμίζουν σε όλους εμάς που ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους καθημερινά την ανάγκη για αποδοχή, στήριξη και πολλή αγάπη που χρειαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι για να εξελιχθούμε. Αν και εδρεύουμε στα Άνω Λιόσια, η πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού είναι ιδιαίτερα εύκολη και η εμπειρία θα σας ανταμείψει.

image

Συμμετοχή ως εθελοντής

Γίνετε και εσείς μέλος του μεγάλου δικτύου εθελοντών του Κέντρου “Το Εργαστήρι”, οι οποίοι είτε ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, είτε δρουν ατομικά, δίνουν το δικό τους παρόν και αναλαμβάνουν καθήκοντα στις εκδηλώσεις του φιλανθρωπικού Οργανισμού μας κάθε χρόνο, με κυριότερη αυτών «Το Πανηγύρι της Αγάπης» που αποτελεί πλέον θεσμό του Κέντρου. Για τους φίλους του Κέντρου με διάθεση πιο συστηματικής δραστηριοποίησης, ιδρύθηκε στις αρχές του 2006 ο Σύλλογος Εθελοντών "Αγάπη και Φροντίδα". Μέλη του Συλλόγου καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα δράσεων με στόχο την κάθε είδους συμπαράσταση προς "Tο Εργαστήρι", από υποστηρικτική βοήθεια στην προσέλκυση Χορηγών, μέχρι την ηθική και έμπρακτη υποστήριξη των ατόμων που διαμένουν στις κατοικίες υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Back To Top