Menu

Ενέργειες Ευαισθητοποίησης

Ενέργειες Ευαισθητοποίησης


Το "ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ"
Από το 1997 έως σήμερα, το "Εργαστήρι" διοργανώνει κάθε χρόνο το "ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" με στόχο την έμπρακτη - μέσω των δημιουργιών των νέων του Κέντρου - ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας σχετικά με τις δημιουργικές και εργασιακές δυνατότητες των ατόμων με νοητική υστέρηση. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση δημιουργημάτων των νέων του Κέντρου, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά και επικοινωνία με επιχειρήσεις – εργοδότες και άλλους κοινωνικούς εταίρους και συνέργιες με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις. 

Προηγούμενες εκδηλώσεις έχουν λάβει μέρος στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και την στήριξη του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας, της Νομαρχίας Αθηνών και πολλών Δήμων της περιφέρειας Αττικής, στο Μετρό Συντάγματος, στη πλατεία Κοτζιά και στο Δήμο Κηφισιάς. 

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από επικοινωνία ενημέρωσης του κοινού μέσω μετάδοσης σποτ από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ανακοινώσεις στον Τύπο, ανάρτηση αφισών σε κεντρικά σημεία των Αθηνών και διανομή ενημερωτικών flyers, με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμου να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. 

Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση της εκδήλωσης παίζει η συμβολή των ΜΜΕ με την ευγενική χορηγία επικοινωνίας τους για την πρόσκληση του κόσμου, αλλά και η συμμετοχή πρεσβειών, βουλευτών, πολιτικών, ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης που δίνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην προσπάθεια που κάνει "Το Εργαστήρι". Τους ευχαριστούμε θερμά. 

Ετήσιες εκδηλώσεις

Διοργάνωση κατά τη διάρκεια του έτους ποικίλων εκδηλώσεων, όπως επιδείξεις μόδας, galas, bazaars, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και τις πολύ όμορφες Βαυαρικές Βραδιές με ζωντανή μουσική, που διοργανώνει η Λέσχη Lions Athens Universe, στην Γερμανική Σχολή. Με την ευγενή συμμετοχή και τη συνδρομή μη κυβερνητικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θεατρικών επιχειρήσεων και ιδιωτών. 

Πρόγραμμα ενημέρωσης Σχολείων

«Το Εργαστήρι» θεωρεί ύψιστης σημασίας για την κοινωνία μας την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων με το πρόβλημα της νοητικής υστέρησης και την καλλιέργεια της ανάγκης αποδοχής των ατόμων αυτών από την υπόλοιπη κοινωνία. Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Επισκέψεων που πραγματοποιούν σχολεία στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου «Το Εργαστήρι» υλοποιείται πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νεαρών μελών της κοινωνίας μας, με προβολή ειδικά σχεδιασμένου video παρουσίασης του θέματος, επίσκεψη των νέων στους χώρους των εργαστηρίων για να δουν τα άτομα του Κέντρου επί τω έργω, αλλά και να έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να συνομιλήσουν μαζί τους. Ελπίδα μας είναι ότι με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείται η αποδοχή της διαφορετικότητας στα νέα μέλη της ελληνικής κοινωνίας και γίνεται αντιληπτό ότι με σημείο αναφοράς την κοινή μας ανθρώπινη υπόσταση είμαστε όλοι «διαφορετικά ίδιοι». 

Συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Το Κέντρο βρίσκεται από 15ετίας σε συνεργασία με διάφορα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς φοιτητές να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στους χώρους του. Ενδεικτικά συνεργαζόμαστε με το τμήμα ψυχολογίας του Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής Ψυχολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου, του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικούς Φροντιστές. 

Πολυδιάστατες Εκδηλώσεις και Δραστηριότητες

  • Εκθέσεις ζωγραφικής και εικαστικών έργων των νέων του Κέντρου
  • Έκδοση εφημερίδας από τους εκπαιδευόμενους με τη βοήθεια των ειδικών, με σκοπό την τόνωση της δημιουργικότητας των νέων του Κέντρου, την ενεργή συμμετοχή τους σε ομαδικό έργο, την ενημέρωση των γονέων, την ευαισθητοποίηση επιχειρήσεων – οργανισμών σε θέματα κατάρτισης και εργασιακών δυνατοτήτων των ΑΜΕΑ, ώστε να βοηθηθεί η διαδικασία αποκατάστασής τους.
  • Συνεργασία με Οργανισμούς, Υπηρεσίες, Επιχειρήσεις, Ο.Τ.Α., την Εκκλησία με στόχο την ανεύρεση θέσεων μαθητείας και άντλησης πληροφόρησης.
  • Συμμετοχή των νέων σε αθλητικές δραστηριότητες π.χ. Special Olympics που διοργανώνονται σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Απογευματινή Λέσχη. Η λειτουργία της σκοπό έχει μέσα από ψυχαγωγικά και άλλα προγράμματα την κοινωνικοποίηση των ωφελουμένων και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
  • Στο «Εργαστήρι» λειτουργεί πρότυπο οδοντιατρείο πλήρως εξοπλισμένο με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Κοινωνικής και Προληπτικής Οδοντιατρικής της οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset