Menu

Νέα

Νέα - Ανακοινώσεις

29 Ιανουαρίου 2016

4η Κατοικία Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το όνειρο παραμένει ζωντανό

4η Κατοικία Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

«Το όνειρο παραμένει ζωντανό» 

Με πραγματική ικανοποίηση, αλλά και συναίσθηση ευθύνης για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων της 4ης κατοικίας υποστηριζόμενης διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.μεΑ «Το Εργαστήρι», την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016. Τα εγκαίνια τέλεσε η Αυτού Εξοχότης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. Η ολοκλήρωση της κατασκευής της 4ης κατοικίας υλοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή του Συλλόγου Φίλων Α.μεΑ. σε Υποστηριζόμενη Διαβίωση ΑΓΑΠΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ και του Ιδρύματος ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ. 

Αυτό το πρωτοποριακό για την ελληνική πραγματικότητα πρόγραμμα της ανέγερσης κατοικιών σχεδιάστηκε από το Σύλλογο με σκοπό να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών, όταν δεν θα υπάρχει το υποστηρικτικό οικογενειακό τους περιβάλλον. Ήδη, λειτουργούν με επιτυχία 3 κατοικίες στις οποίες διαμένουν 27 νέοι και νέες με νοητική υστέρηση.  

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βουλευτής Επικρατείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, οι βουλευτές οι κ.κ. Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Δέδες Θανάσης Μπούρας, Βασίλης Οικονόμου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τ. Υπουργοί, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κώστας Πανταζής, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο Δήμαρχος Χολαργός – Παπάγου κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της AΤΤΙCΑ ΒΑΝΚ κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, ο Πρόεδρος της Π.ΟΣ.Γ.Κ.ΑμεΑ. κ. Ιωάννης Λυμβαίος, ο Πρόεδρος της ΜΕΛΕΔΩΝΗΣ κ. Δημήτρη Στεφανίδη, εκπρόσωποι φορέων, φίλοι, εθελοντές και γονείς. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις κατοικίες υποστηριζόμενης διαβίωσης και στους χώρους απασχόλησης των νέων μας και να γνωριστούν μαζί τους. 

Όλοι εξέφρασαν την ευχή σύντομα να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε το έργο των κατοικιών να προχωρήσει και να προσφέρει φροντίδα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με νοητικές δυσκολίες.

Print
«Μάιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627
2104

ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Το έργο «Στοπ :(  μου Ανήκει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και εταίρους το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» και το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος».
Read more
28293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ "ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ" ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ‘ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ’ Ν.1111/72 ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.1566/85 ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ Μ.Κ.Ο. 347 ΤΗΣ Υ.Δ.Α.Σ. (ΑΡΘΡΟ 11, ΠΑΡ. 3, Ν. 2731/99) ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset