Menu

Νέα

Νέα - Ανακοινώσεις

14 Δεκεμβρίου 2012

«ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» - 2012

Σάββατο και την Κυριακή 22 & 23 Δεκεμβρίου 2012, ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2012 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞ’ ΤΟ ΣΤΟ ... ΜΕΤΡΟ 

Στο Μετρό Συντάγματος το Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι της Αγάπης από τους Νέους με Νοητική Υστέρηση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ “Το Εργαστήρι” 

22-23 Δεκεμβρίου 2012 

Το Kέντρο Απασχόλησης ΑμεΑ "Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη” και οι 100 νέες και νέοι με νοητική υστέρηση, ηλικίας 17 ετών και άνω που απασχολούνται καθημερινά στους χώρους του μας προσκαλούν στην κορύφωση των ετήσιων δράσεών τους, «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» το Σάββατο και την Κυριακή 22 & 23 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. 

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» που οργανώνει για 16η συνεχή χρονιά το «Πανηγύρι της Αγάπης», μας καλεί αυτές τις γιορτινές μέρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να ενώσουμε τις δυνάμεις και να δώσουμε αγάπη και ανθρωπιά στα μέλη της κοινωνίας μας που χρήζουν μεγαλύτερης βοήθειας - στους ενήλικες που μένουν πάντα παιδιά - με σεβασμό πάντα στην ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου. Για 2 ημέρες από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, αλλά και να αποκτήσουν τις Χριστουγεννιάτικες χειροποίητες δημιουργίες που με μεράκι και αγάπη ετοιμάζουν όλη τη χρονιά οι απασχολούμενοι στο Κέντρο "Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη", υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικών υπεύθυνων. Πέρα από την έκθεση και διάθεση των ξεχωριστών δημιουργιών των νέων του Κέντρου, οι επισκέπτες μας θα μπορούν επίσης να βρουν προϊόντα προσφορά μεγάλων εταιριών, καταστημάτων και ιδιωτών. 

Στο «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες με τους φίλους μας, ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλο τον κόσμο και προβάλλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τους νέους μας με Νοητική Υστέρηση. Παράλληλα δίνουμε τον αγώνα μας εξασφαλίζοντας μέρος των οικονομικών πόρων για την ανέγερση μιας ακόμη κατοικίας που θα στεγάσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια 9 συνανθρώπους μας με διαφορετικότητα, ευαισθησία και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης. 

Μια μόνο κίνηση είναι αρκετή για να κρατήσει τα χαμόγελα και τα όνειρα ζωντανά, για να χτίσουμε ένα σπίτι. Σας περιμένουμε όλους 22-23 Δεκεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος για να κάνετε τις αγορές σας ή απλώς για να δώσετε με την παρουσία σας μήνυμα αποδοχής και ενίσχυσης της προσπάθειας των νέων μας να βρουν τη δική τους θέση στην ελληνική κοινωνία.

Πληροφορίες: 

Εργαστήρι τηλ. 210 2484541 Ώρες επικοινωνίας : 8:00 – 16:00 

κα Μαρία Τουρκοχωρίτη : 6946402682 

κα Αρσινόη Αψούρη : 6947604865 

κα Πέννυ Βλάχου: 6945700806 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ “ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ” 

Με έτος ίδρυσης το 1978, ο φιλανθρωπικός Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Το Εργαστήρι", αποτελεί ένα από τους παλαιότερους φορείς στην Ελλάδα που διεκδικεί και φροντίζει για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία και τη διασφάλιση μιας ανθρώπινης ζωής για τα ενήλικα άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση. 

Βασικός άξονας δραστηριοποίησης για «Το Εργαστήρι» αποτελεί η διά βίου μάθηση και επαγγελματική κατάρτιση των νέων με νοητική υστέρηση ή η επαγγελματική απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων, στα πλαίσια των έντεκα (11) μονάδων προστατευμένης εργασίας, εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου, υπό την καθοδήγηση ειδικού προσωπικού. Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου «Το Εργαστήρι/ Λίλιαν Βουδούρη», έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου έργου της, αντιμετωπίζει την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην ελληνική κοινωνία ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία. Έτσι, παράλληλα, εφαρμόζεται μια ολιστική προσέγγιση υποστηρικτικών υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας που αφορά σε όλους τους τομείς ανάπτυξης (σωματική υγεία, ψυχική ευεξία, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, παιδαγώγηση, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία) με σκοπό πέρα από την επαγγελματική ένταξή των ατόμων, την εξοικείωσή τους με τις επιταγές της σύγχρονης ζωής και την προετοιμασία για την κοινωνική ένταξη τους. 

Μέσα από τη δραστηριότητά μας προσπαθούμε εμπράκτως να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι οι νέοι με νοητική υστέρηση, υπό το κατάλληλο πλαίσιο στήριξης, καθοδήγησης, εμπιστοσύνης και πολλής αγάπης έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε - ό,τι συνθέτει στο μυαλό μας - μια “ανθρώπινη ζωή”.

Print
«Μάιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627
2104

ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Το έργο «Στοπ :(  μου Ανήκει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και εταίρους το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» και το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος».
Read more
28293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ "ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ" ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ‘ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ’ Ν.1111/72 ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.1566/85 ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ Μ.Κ.Ο. 347 ΤΗΣ Υ.Δ.Α.Σ. (ΑΡΘΡΟ 11, ΠΑΡ. 3, Ν. 2731/99) ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset