Menu

Νέα

Νέα - Ανακοινώσεις

29 Μαΐου 2013

«Το όνειρο παραμένει ζωντανό»

Τελετή του θεμέλιου λίθου της 4ης Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

«Το όνειρο παραμένει ζωντανό»

Αθήνα, 28 Μαΐου 2013 

«Το όνειρο παραμένει ζωντανό» 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27/5/2013 στο χώρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική υστέρηση «Το Εργαστήρι» η τελετή του θεμέλιου λίθου της 4ης Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η οποία θα αναγερθεί με τη σημαντική συνδρομή των μεγάλων χορηγών μας – του Συλλόγου Εθελοντών ΑΓΑΠΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ και του Ιδρύματος ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ. Το πρωτοποριακό αυτό για την ελληνική πραγματικότητα πρόγραμμα της ανέγερσης κατοικιών σχεδιάστηκε από το Σύλλογο με σκοπό να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών όταν δεν θα υπάρχει το υποστηρικτικό οικογενειακό τους περιβάλλον. Ήδη λειτουργούν με επιτυχία 3 κατοικίες στις οποίες διαμένουν 27 νέοι και νέες με νοητική υστέρηση. 

Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων βουλευτής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, οι βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, η Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας κ. Ευτυχία Μπέκου, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λιλίκα Βασιλάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης, εκ μέρους του Δημάρχου Παπάγου η Αντιδήμαρχος κ. Αικατερίνη Φασούλη, ο Αντιπροέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας, η Δ/ντρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων κ. Ελένη Χαλβατζά, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ & μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΣΑΜΕΑ κ. Ιωάννης Λυμβαίος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών ΑΓΑΠΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ κ. Νανά Κουμπλή, η γραμματέας του Ιδρύματος ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ κ. Ειρήνη Μαρκουλάκη, ο Κυβερνήτης του ΘΕΜΑΤΟΣ 117Α της Διεθνούς Οργάνωσης Λεσχών LIONS κ. Παναγιώτης Χατζημαλλής, ο τ. Βουλευτής & ηθοποιός κ. Γιάννης Βούρος, εκπρόσωποι φορέων, φίλοι, εθελοντές και γονείς. 

Όλοι οι ομιλητές χαιρέτησαν την σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου και εξέφρασαν την ευχή σύντομα να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι χορηγοί, ώστε το έργο των κατοικιών να προχωρήσει και να εξασφαλίσει τη φροντίδα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με νοητικές δυσκολίες. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις κατοικίες υποστηριζόμενης διαβίωσης και στους χώρους απασχόλησης των νέων μας, να γνωριστούν μαζί τους και να εκπλαγούν ευχάριστα διαπιστώνοντας ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Εργαστήρι δημιουργεί στους επισκέπτες θετικά συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας. 

Πληροφορίες: στα τηλέφωνα του Εργαστηρίου 210 2484541-2

Print
 
«Μάιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627
2104

ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Το έργο «Στοπ :(  μου Ανήκει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και εταίρους το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» και το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος».
Read more
28293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ "ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ" ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ‘ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ’ Ν.1111/72 ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.1566/85 ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ Μ.Κ.Ο. 347 ΤΗΣ Υ.Δ.Α.Σ. (ΑΡΘΡΟ 11, ΠΑΡ. 3, Ν. 2731/99) ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset